Steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Investico publiceert diepgravende onderzoeken, waaraan maanden wordt gewerkt in samenwerking met andere media. Daarnaast leiden wij jong talent op. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland. Als Vriend ontvangt u ons nieuws altijd als eerste en houden wij u op de hoogte van de impact. Investico is een onafhankelijke ANBI-stichting zonder winstoogmerk.

Word vriend

25

Mediapartners

63

Nieuw opgeleide journalisten

30

Onderzoeken per jaar

1550+

Vrienden

Steun ons

Word Vriend van Investico

Soort donatie en bedrag

Hoe vaak wilt u doneren?

U kunt uw donatie eenvoudig stopzetten in uw account op onze website

U kunt uw donatie eenvoudig stopzetten in uw account op onze website

U doneert eenmalig een bedrag naar keuze

Welk bedrag wilt u doneren?

Betaalmethode

Betaal met iDeal

Persoonlijke gegevens

Heeft u bepaalde specifieke expertise waar de Investico-redactie gebruik van zou kunnen maken?

U kunt nog 200 tekens typen
Thomas Muntz Hoofdredacteur

Het belang van onderzoeksjournalistiek

Beste lezer,

In een tijd waarin polariserende opinie, kunstmatig gegenereerd nepnieuws en feitenvrij debat in opmars zijn, richt Investico zich als non-profit onderzoeksredactie volledig op diepgravende journalistiek.

Investico dient de publieke zaak. Daarom doen wij onze diepgravende onderzoek altijd in samenwerking met andere media - regionaal, nationaal en internationaal. Zo delen we onze expertise en bereiken we gezamenlijk een zo groot mogelijk publiek. Daarnaast leidt Investico jonge onderzoeksjournalisten op in onze Masterclass Onderzoeksjournalistiek. Al onze onderzoeken zijn gratis beschikbaar op onze website met uitgebreide bronvermeldingen en verantwoordingsdocumenten. Zo kunnen andere onderzoekers, journalisten, wetenschappers en beleidsmakers de resultaten toetsen en gebruiken.

Goede onderzoeksjournalistiek is kostbaar. Het kost méér tijd, geduld en vakmanschap dan de vrije markt kan opbrengen. Veel nieuwsredacties ontbreekt het aan menskracht en middelen, of zij richten zich onder druk van aandeelhouders en adverteerders op “kliks” of kijkcijfers, waardoor zij niet verder komen dan het simpele verhaal en de ophef van de dag.

Journalistiek onderzoek is echter onontbeerlijk voor het goed functioneren van de democratie. Daarom zoekt Investico Vrienden die met een donatie onze onderzoeken mogelijk maken. Met uw steun voor onze diepgravende journalistiek kunnen wij de macht controleren en misstanden aan het licht brengen die anders verborgen blijven.

Redacteuren van Investico krijgen de tijd om zich maanden in een onderwerp te verdiepen, zij hebben in het verleden al bewezen experts te zijn op belangrijke journalistieke onderwerpen, zoals arbeidsuitbuiting, de stikstofproblematiek, belastingontduiking en georganiseerde misdaad. Onze redacteuren ontwikkelen nieuwe onderzoeksstrategieën en data-technieken die de hele onderzoeksjournalistieke sector versterken. Investico-onderzoeken worden veelvuldig beloond met belangrijke journalistieke prijzen.

Investico roept het openbaar bestuur ter verantwoording, met open vizier en altijd met zorgvuldig uitgezochte feiten. Wij zijn volledig onafhankelijk en worden gefinancierd door giften van goede doelen, fondsen en donaties van Vrienden.

Word nu Vriend van Investico. Al het geld dat wij ontvangen, wordt gebruikt voor onze journalistieke missie.

Met hartelijke groet,

Thomas Muntz
Hoofdredacteur Investico

P.S. Investico is een stichting zonder winstoogmerk. Investico heeft de accreditatie van een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), waaraan u fiscaal voordelig kunt schenken.

Grotere donaties

Particuliere giften

Investico is een stichting zonder winstoogmerk en is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), waardoor u fiscaal voordelig aan ons kunt doneren. Meer informatie

Legaten

U kunt ook een legaat nalaten aan Investico. Een erfenis nalaten is een steeds vaker voorkomende vorm van schenken aan een goed doel. Meer informatie

Filantropische fondsen

Investico bedankt de filantropische fondsen die ons ondersteunen. Zij vormen een belangrijk onderdeel van onze financiering.

Heeft u interesse om een grote donatie te doen? Neem contact met ons op