Steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is onmisbaar voor een goed functionerende democratie. Ze controleert de macht en voedt het publieke debat met feiten.

Investico richt zich uitsluitend op onderzoeksjournalistiek, altijd in samenwerking met andere media. Zo bereiken we zoveel mogelijk mensen. Daarnaast leiden we jonge onderzoeksjournalisten op. Investico is een onafhankelijke ANBI-stichting.

Steun Investico en versterk de onafhankelijke onderzoeksjournalistiek in Nederland. Als Vriend van Investico ontvangt u ons nieuws altijd als eerste en doen we u verslag van de impact van onze onderzoeken.

Word vriend

25

Samenwerkende media

58

Nieuw opgeleide journalisten

20

Prijzen en nominaties

1250+

Donateurs

Steun ons

Word Vriend van Investico

Soort donatie en bedrag

Hoe vaak wilt u doneren?

U kunt uw donatie eenvoudig stopzetten in uw account op onze website

U kunt uw donatie eenvoudig stopzetten in uw account op onze website

U doneert eenmalig een bedrag naar keuze

Welk bedrag wilt u doneren?

Betaalmethode

Betaal met iDeal

Persoonlijke gegevens

Heeft u bepaalde specifieke expertise waar de Investico-redactie gebruik van zou kunnen maken?

U kunt nog 200 tekens typen
Thomas Muntz Hoofdredacteur

Het belang van onderzoeksjournalistiek

Beste lezer,

In een tijd waarin polariserende opinie, kunstmatig gegenereerd nepnieuws en feitenvrij debat in opmars zijn, richt Investico zich als non-profit onderzoeksredactie volledig op diepgravende journalistiek. Investico doet onafhankelijk onderzoek naar onderbelichte misstanden waar de ogen bewust of onbewust voor worden gesloten.

Wij delen onze grondig uitgezochte feiten en unieke onderzoeksmethoden met collega’s bij andere media. Op onze website delen we onze onderzoeken met uitgebreide bronvermeldingen en verantwoordingsdocumenten. Daarnaast leiden wij jonge onderzoeksjournalisten op in onze Masterclass Onderzoeksjournalistiek. Zo vergroten wij de slagkracht van de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Goede onderzoeksjournalistiek is kostbaar. Het kost méér tijd, geduld en vakmanschap dan de vrije markt kan opbrengen. Veel nieuwsmedia ontbreekt het aan menskracht en middelen, of zij richten zich onder druk van aandeelhouders en adverteerders op “kliks” of kijkcijfers, waardoor zij niet verder komen dan het simpele verhaal en de ophef van de dag.

Journalistiek onderzoek is echter onontbeerlijk voor het goed functioneren van de democratie. Daarom zoekt Investico Vrienden die met een donatie onze onderzoeken mogelijk maken. Met uw steun voor onze diepgravende journalistiek kunnen wij misstanden aan het licht brengen die anders verborgen blijven.

Redacteuren van Investico krijgen de tijd om zich maanden in een onderwerp te verdiepen, zij hebben in het verleden al bewezen experts te zijn op belangrijke journalistieke onderwerpen, zoals arbeidsuitbuiting, de stikstofproblematiek, belastingontduiking en georganiseerde misdaad. Onze redacteuren ontwikkelen nieuwe onderzoeksstrategieën en data-technieken die de hele onderzoeksjournalistieke sector versterken. Investico-onderzoeken zijn veelvuldig beloond met belangrijke journalistieke prijzen.

Investico roept het openbaar bestuur ter verantwoording, met open vizier en altijd met zorgvuldig uitgezochte feiten. Wij zijn volledig onafhankelijk en worden gefinancierd door giften van goede doelen, fondsen en donaties van Vrienden.

Word nu Vriend van Investico. Al het geld dat wij ontvangen, wordt gebruikt voor onze journalistieke missie.

Met hartelijke groet,

Thomas Muntz
Hoofdredacteur Investico

P.S. Investico is een stichting zonder winstoogmerk. Investico heeft de accreditatie van een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), waaraan u fiscaal voordelig kunt schenken.

Grotere donaties

Particuliere giften

Investico is een stichting zonder winstoogmerk en is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), waardoor u fiscaal voordelig aan ons kunt doneren. Meer informatie

Legaten

U kunt ook een legaat nalaten aan Investico. Een erfenis nalaten is een steeds vaker voorkomende vorm van schenken aan een goed doel. Meer informatie

Filantropische fondsen

Investico bedankt de filantropische fondsen die ons ondersteunen. Zij vormen een belangrijk onderdeel van onze financiering.

Heeft u interesse om een grote donatie te doen? Neem contact met ons op